План уроку виробничого навчання Тема уроку: «Приготування січеної м’ясної маси та напівфабрикатів з неї».

План

уроку виробничого навчання

Професія:«Кухар»- 5123

3 розряд

Тема програми: «Приготування напівфабрикатів з м’яса та сільськогосподарської птиці».

Тема уроку: «Приготування січеної  м’ясної маси   та напівфабрикатів з неї».

Мета уроку:

  • навчальна – під час уроку учні повинні навчитися:
  • самостійно організовувати робоче місце;
  • дотримуватися правил ведення технологічного процесу;
  • робити розрахунок сировини для приготування заданої кількості страв;
  • показувати рівень знань, умінь і набутих навичок;
  • дотримуватись правил санітарії, гігієни, безпеки праці;
  • економно використовувати сировину, воду, електроенергію.
    • розвивальна – під час уроку в учнях необхідно розвивати:
  • самостійність;
  • уміння орієнтуватися у виробничих ситуаціях.
    • виховна – під час уроку в учнях необхідно виховувати:
  • творче ставлення до праці та навчання;
  • любов і повагу до обраної професії.

Тип уроку: урок формування складних умінь і навичок.

Місце проведення: кухня-лабораторія.

Вид уроку: інструктаж, вправи .

Дидактичне забезпечення: технологічні картки; технологічні схеми; відеоролик; слайди.

Матеріально-технічне забезпечення:

  • інструменти: ножі кухарської трійки;
  • інвентар: виробнича дошка «МС», лотки, металева лопатка;
  • посуд: ложки, глибокі столові тарілки, мілкі столові тарілки;
  • устаткування: електронні ваги, холодильна шафа, електрична м’ясорубка;
  • натуральні зразки м’ясної котлетної маси;
  • мультимедійна техніка: комп’ютер, екран, проектор.

Міжпредметні зв’язки:

  • Технологія приготування їжі з основами товарознавства;
  • Устаткування підприємств харчування;
  • Облік, калькуляція та звітність;
  • Організація виробництва та обслуговування;
  • Гігієна та санітарія виробництва;
  • Охорона праці

Перелік практичних робіт: приготування січеної м’ясної маси  і напівфабрикатів з неї – січеники старовинні, біфштекс січений, биточки по-селянському, ковбаски львівські.

Відкрити urokkuh3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *