ВИШИВАНКА ОБ’ЄДНАЛА ПОКОЛІННЯ

У день весняного розмаю, коли вся наша Україна розквітає вишиванками, у затишній світлиці бібліотеки Вищого професійного училища № 22 м. Сарни зібралися  представники  різних поколінь, поціновувачі  української сорочки-вишиванки. Молодь та їхні наставники створили  дивовижну палітру кольорів, відтінків, барв, цікавих розповідей дійовою особою яких стала іменинниця  дня – ВИШИВАНКА.

Оксана Набухотна, викладач історії та майстриня – вишивальниця, презентувала цікавий історичний екскурс про виникнення та  популяризацію серед українців вишиваної сорочки, презентувала свої роботи та старовинні вишивки своєї родини.

Про велику силу зв’язку поколінь та чудодійну силу родинних реліквій повідала Тамара Киреева,  демонструючи старовинні вишивані  предмети побуту та одягу, які належали її бабусі та мамі  і які ніби стали рукотворними ілюстраціями до творів В. Лиса “Століття Якова”. Б Шведа ‘Поліщуки “, А. Дімарова “Містечкові історії”…

Про вишивку, обпалену війною була розповідь Світлани Олексенко з Донеччини. В її розповіді, як і у вишиванці, переплелись червоні й чорні кольори: мирне цікаве життя вчительки в рідній школі, захоплення вишивкою, світлі мрії – і чорне крило війни: руїни, сльози, переселення і палке прагнення миру – все це знаходить художнє відтворення у її вишиваних сюжетах, які  з’являються уже в Поліському краЇ…

Добре знана в нашому місті  майстриня- вишивальниця Тетяна Веретюк свою розповідь розпочала з показу чудових старовинних творінь бабусі, прабабусі та мами. Це вони дали їй натхнення та снагу для створення власних шедеврів- неперевершених картин з  бісеру, вишиванок. Це дає наснагу,  вносить кольори в кожен день життя, радує  людей, – впевнена пані Тетяна.

Ольга Шкляр продемонструвала присутнім дивовижне вміння дизайну та вишивки жіночого одягу за власними ескізами та старовинними українськими мотивами. Наша “поліська Коко Шанель”!

Чудову життєстверджуючу презентацію про сорочку-вишиванку підготували юнки з групи 26 кух. зі своїм  класним керівником Анною Жабчик. Це був чудовий фінальний акорд Свята  Вишиванки.

https://www.facebook.com/100009386565371/videos/897701917977158

Щира дяка за гостину, організацію, технічне та естетичне оформлення, добрі слова господині привітної світлиці – завідувачці бібліотекою пані Раїсі Клок.

Це була наша маленька, але прекрасна вишивана  щаблинка до  жаданої ПЕРЕМОГИ.

за висновками першого етапу конкурсу “Талановита Україна”, право представляти наш навчальний заклад в другому етапі обласного дистанційного конкурсу будуть К. Дриганець та В. Захожий з уривком з п’єси Ж. Безп’ятчук “діалог зі снайпером”.

«Затверджую»                                                                                                  Директор ВПУ-22 м.Сарни ____________В.ГОРОДНЮК План виховної роботи  на квітень  2024 р. І курс Дата провед. Час провед Назва заходу Місце проведен Відповідальний щоденно 9.00 ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНА  ХВИЛИНА МОВЧАННЯ аудиторії колектив  закладу протягом місяця     Обласний конкурс декоративно –ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край  »   Л. Шапірко керівники груп 04.04. […]

У нас в закладі пройшов І етап обласного огляд-конкурсу української естрадної пісні «ЮНА ЗІРКА». Членами журі серед конкурсантів обрано кращих – Криницьку Софію та Камзьолу Софію. Бажаємо успіхів у наступних етапах конкурсу.