Відповідно до Меморандуму про створення і діяльність Місцевого партнерства зайнятості (далі МПЗ) населення Сарненської міської ради за підтримки  Проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що виконується Міжнародною організацією праці за фінансування уряду Данії, Плану дій МПЗ на 2019-2022 роки, наказу департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації від 12 жовтня 2021 року  № 6 «Про створення навчально-практичного центру (за галузевим спрямуванням)» 21 жовтня 2021 року на базі Вищого професійного училища № 22 м. Сарни відкрито навчально-практичний центр «Центр технологій на автомобільному транспорті «Північ» для підготовки за професіями: «Майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Рихтувальник кузовів».

Облаштування центру забезпечило можливість підготовки сучасного висококваліфікованого фахівця в галузі автомобільного транспорту затребуваного на регіональному ринку праці та проведення якісного професійного навчання із використанням сучасних технологій та обладнання.

Для проходження виробничої практики та здійснення працевлаштування кваліфікованих робітників за даними професіями Вище професійне училище                  № 22 м. Сарни співпрацює з такими роботодавцями регіону:

ТЗОВ «ТРАК СЕРВІС САРНИ»;

ТЗОВ «Сарни Скан»;

ТЗОВ «Західметал»;

ДП «Будсервіс» ТЗОВ «Сарниагробуд»;

ТЗОВ «Полюс – Сервіс»;

ТЗОВ «ТЕЧ УКРАЇНА»;

ФОП Сорочинський Павло Анатолійович.