Фестиваль вареників

В рамках Тижня професійної освіти в українській світлиці  Вищого професійного училища № 22 м. Сарни майстрині та здобувачі освіти кафедри кухарів провели фестиваль вареників. Адже вареники з давніх-давен вважаються українською національною стравою. Ці вироби з тіста оспівані в народних піснях, описані в казках та згадуються у віршах. Вареники можуть бути солоними: з бринзою та картоплею, пшоном чи гречкою, шпинатом, печінкою, м’ясом та, навіть, маком. А що вже говорити про ягідні та фруктові вареники: з вишнею, чорницею, полуницею, малиною, сливами, яблуками. Саме такими варениками частували сьогодні.

Шевченківські дні уВПУ-22 м.Сарни були насичені та змістовні, адже вшанування нашого Кобзаря – це справа честі для кожного українця.Викладачі- філологи разом зі своїми вихованцями підготували цікаві заходи та їх яскравий супровід.Так Світлана Олексенко разом із талановитими юнаками та юнками із групи 26кух. запросили в захоплюючу подорож “Життєвими стежками Тараса”. Глядачі мандрували разом із ведучими сторінками […]

20 лютого у нашому закладі пройшов І етап обласного конкурсу «ЖИВИ, КОБЗАРЮ, В ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКІЙ»! В першому етапі конкурсу перемогла Олеся Мухіна з твором Думка Т.Г. Шевченко. Вітаємо переможницю та бажаємо успіху у ІІ етапі!

У закладі пройшов перший етап обласного конкурсу колядок, щедрівок, різдвяних піснеспівів «ВИФЛЕЄМСЬКА ЗІРКА». Серед учасників кращим визнано тріо Калюта Софія, Калюта Ольга та Губеня Зоряна.